Saturday, November 13, 2010

Kuih Tradisonal

TEPUNG MANIS UBI KAYU

Ready to eat (prepared by SIL)


SEBELUM DIKUKUS

SELEPAS DIKUKUS

Last week balik Bachok, sambut Deepavali…hehehehe..surprise untuk family setelah sekian lama tak balik, sampai jer kat umah, dah ada selonggok Ubi Kayu fresh dari ladang,,,,maklumlah, dah nak masuk musim tengkujuh, kalau tak di ‘cabut’ akan ditenggelami air.

Ayoh terus cakap…hari ni sila masak ‘TEPUNG MANIS UBI KAYU’ (of course not me yang masak)…..makanan orang lama2, google resepi kat Internet memang xdek…huhuhu…kuih tradisional Kelantan. Rasanya tak ramai yang tahu membuatnya.. melainkan orang -orang lama

resepinya???

tunggu balik kampung sekali lagi :D

4 comments:

fairuspeng said...

nak skit...
terliur we kak mah...

mak peng biasa wat koleh jah...
kiuh ni x rajin buat

NaniRostam said...

Salam.tak sabar nak tahu cara buat nyer.

faraulah said...

Peng: nanti singgah Bachok..KMah request SIL suh buat special tuk Peng

faraulah said...

Kak Nani: InsyaAllah, balik kampung nanti, saya akan tanyakan SIL resepinya.. ;)