Last week balik Bachok, sambut Deepavali…hehehehe..surprise untuk family setelah sekian lama tak balik, sampai jer kat umah, dah ada selonggok Ubi Kayu fresh dari ladang,,,,maklumlah, dah nak masuk musim tengkujuh, kalau tak di ‘cabut’ akan ditenggelami air.
Ayoh terus cakap…hari ni sila masak ‘TEPUNG MANIS UBI KAYU’ (of course not me yang masak)…..makanan orang lama2, google resepi kat Internet memang xdek…huhuhu…kuih tradisional Kelantan. Rasanya tak ramai yang tahu membuatnya.. melainkan orang -orang lama
resepinya???
tunggu balik kampung sekali lagi :D
4 comments:
nak skit...
terliur we kak mah...
mak peng biasa wat koleh jah...
kiuh ni x rajin buat
Salam.tak sabar nak tahu cara buat nyer.
Peng: nanti singgah Bachok..KMah request SIL suh buat special tuk Peng
Kak Nani: InsyaAllah, balik kampung nanti, saya akan tanyakan SIL resepinya.. ;)
Post a Comment