Thursday, February 17, 2011

UM is under attack!

1st time dalam hidup berhadapan dengan ribut taufan kuat....menakutkan, jalan raya kat UM stuck, pokok tumbang merintangi jalan KL gate dan PJ gate, siapa yang balik awal selamat dari kejadian. semasa entry ini ditulis....kenderaan masih belum melepasi kawasan pokok tumbang

Hujan dan angin kencang sekitar jam 5.30 menyebabkan lebih dari 10 pokok tumbang di sekitar UM. Baca status student kat FB...bilik2 di kolej kediaman pun dimasuki air

Pokok asam jawa depan office...sedang berbuah lebat...esok pagi boleh kutip buah

pokok yang selalu menjadi background untuk 'outdoor' shooting, di Belakang kompleks Perdana Siswa

Laluan dari Fakulti kejuruteraan ke Fakulti Alam Bina...stuck

Nasib baik tiada kemalangan jiwa yang berlaku

8 comments:

Eisha said...

ya allah truknye :(

faraulah said...

huhuhu..tak pernah sebelum ni air masuk kot pintu office...hari ni masuk

fairuspeng said...

kat rumah peng ok je..
hari selasa hari tu lagi teruk...

banyak ke kereta yg ditimpa pokok?

shye said...

wah..!! patut la baca harian metro banyak pokok tumbang kat tepi federal highway n jalan gasing. UM pun kena rupanye...

wah.. kuat sangat ke angin..

nasib la sape yg rosak keta..

Ainul said...

Ya ALLAH takutnyer.nasib baik blk awal smlm

faraulah said...

Peng: yang betul2 ranap, ada satu
pokok betul2 jatuh kat atas kereta

faraulah said...

Shye: angin kuat sangat....1st time sepanjang dok UM ni

faraulah said...

Ainul: memang menakutkan...akk dok dalam office pun berdebar2 tengok keadaan sekeliling