Wednesday, January 26, 2011

Zero Waste Campus

UM to be country's first zero waste campus in raising environmental awareness among students. Zero waste campaign yang diperkenalkan oleh Fakulti Kejuruteraan ini dengan kerjasama CIMB Foundation,

Tak perlu terang lebih lanjut.. rasanya semua dah tahu pasal konsep 3R. recycle, reuse & reduce


Di Kolej kediaman, pelajar digalakkan membawa container sendiri untuk mengisi makanan instead of guna bekas polystyrene.

Di pejabat...kami menyahut seruan ini....bukan saja dapat menyelamatkan bumi..malah harga makanan juga dapat diskaun...tu yang penting


lunch hari ini

Nasi, Sayur Sawi & Ikan Keli Goreng Berlada

RM3.30


Murah kan???

( ^_^)

10 comments:

EJA said...

yeah..supaya bumi kita sihat..

Eisha said...

eh cafe engine da takde polistrene ke? dpt diskaun byk mne klu bwk bekas sendiri?

tasekM said...

bagus2...

:)



.

Muhamad Zaki Zafir said...

kt uniten ni pun nk zero plastic & polystyrene jgk by may nnti.tp mungkin klu sy, dine in terus je. :)

faraulah said...

Eja: sudah tentu :D

faraulah said...

Eisha: so far ada lagi...hanya kolej 12 jer free polystyrene.

hehehe...kira murah tu
kalau nak banding beli dalam polystyrene

faraulah said...

TM: Thanks :D

faraulah said...

Zaki: baguslah...zero waste

fairuspeng said...

ikan keli.. terliur..

hari tu pergi kolej 12 ada je lagi polisterin..huhuhuh


kak mah boleh berniaga taperware la..
buka booth sebelah kafe

faraulah said...

Peng: betul ker polisterin?...rasanya bekas makanan mcm polisterin yang dibuat dari kertas...ntah aper nama dia