Thursday, December 30, 2010

Normal levels of Uric Acid


Orang lain dok sibuk pasal bola dan blog awek si Khairul Fahmi ni…. Xsangka plak si awek khairul Fahmi ni ada sikit-sikit bau belacan…Step Mother dia tu kawan I..hehehe glamer anak U Angah

Berbalik pula citer kiter tentang Uric Acid ni…Family history.. ramai anak beranak yang ada penyakit "gout" ni..tambahan pula persekitaran hidup di kawasan yang berdekatan dengan sumber protein yang tinggi… ikan n seafood everyday….lagi lah mendedahkan kepada risiko berlebihan protein dalam badan.

Dua hari lepas singgah kat Klinik Prime Care Bangsar untuk membuat ujian uric Acid level dalam darah…result dah dapat semalam..tapi kena pergi jumpa Dr. untuk dapatkan consultation…Normal levels of Uric Acid 3.0 – 7.0. result yang I dapat 4.0…rasanya should be OK kot…hehehehe

Apa-apa pun kena jumpa Doktor dulu petang ni…


4 comments:

Ummi Humaira said...

salam...

akak tak pernah buat lagi ujian darah gitu...

faraulah said...

W'salam.

saya pun tak pernah terfikir nak buat...atas nasihat dari seorang kawan..

saya ikut..baik buat kak..mencegah lebih baik dari berubat...tengok keadaan sedara yang ada penyakit ni..seksanya...huhuhu

sonata anak kancil said...

tak pernah pulak buat...check-up biasa tu adalah

faraulah said...

Cikgu: kalau xder simptom tu...xper...yang risau nya..simptom ada...