Tuesday, September 1, 2009

Main Masak-Masak

Dengan penuh kejujuran... ini adalah 1st time memasak untuk berbuka di Bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ini..itupun atas permintaan dari student2 yang tak balik kampung long weekend lepas.. kalo tidak, jangan harap I nak memasak yer tuan puan. Beli lagi sonang walaupun kuah rasa macam air hujan.... Astaghfirullah!!

sila layan gambo yer tuan puan, maaf ler kepada sesiapa yang tak termasuk dalam senarai jemputan..rumah I kecik jer xley nak tampung tetamu yang ramai..pinggan mangkuk yang digunakan puntak cukup....terpaksa guna yang hadiah dari beli sabun dan biskut...


Bahan mentah yang fresh dari Pasar Chow Kit.. nyaris nak ter uweeek di dalam pasar..huhu


Masak Lemak Cili Api Udang

Bibik yang sedang serius mengacau



Juadah untuk berbuka sumer masak sendiri dengan bantuan girls from biomedical engineering.... saper kater engineer xtau masak?? mereka telah membuktikannya



Ayam golek disponsor oleh my Brother...ayam golek Nara

InsyaAllah panjang umur...I buat kenduri lagi!

10 comments:

wawa pucca said...

haaaaaaa.
i takde dlm list.
dush dush

tak sangka jumpa kmah.
sebesar2 pasar.hahaha.

wendu :)

faraulah said...

Cik Wawa,

InsyaAllah, next time..umah I kecik jer..xleh nak menampung tetamu yg ramai..huhu

Pasar Chow Kit...I loike beli ikan kat situ...walaupun kena bernafas kot mulut..hahaha

manlaksam said...

Mini bekwoh nampak nya.......
Bagus lah, besar pahala nya tu.

faraulah said...

Pak Man,

sekali sekalo...kumpul adik beradik..student2 yg xbalik..
kalau sorang2 confirm xmasak.

liwaniel said...

wah..buat kenduri ye kak mah..meriah makanan2 tu semua

faraulah said...

Student kat biomed ni asyik dok request nak datang berbuka posa..kecil-kecilan jer Wanie..awak bile due ni?

Huda said...

ape nak jadi anak dara ni? 1st tym masak untuk berbuka? isk isk isk~

faraulah said...

isk222...ntah leeeer kan???

Fren said...

arghh.. gile banyak lauk.. habis ke?? oh.. 2tahun kat sana tak penah la pulak akak nak masak2 bagai tuk kitorang.. ces2..

faraulah said...

Aimie..

Alhamdulillah..habis..
tu ler..xder permintaan dari korang.