Friday, October 24, 2008

My Story

pupu2 ku yang suke pakai baju sedondon


Dah ader blog sendiri ni, Makcik nak citer lah ngan uols sumer, last week Makcik pegi UUM, konvo adik yg last. Drive sendiri tu, haha.. jangan tak caya. Kuala Lumpur - UUM Sintok, almost 470km, (tul tak?) pegi ngan pupu2 ku.. dengan keupayaan my little Viva 1.0cc, makcik bertolak dari KL jam 1200am, sampai di Masjid UUM (ntah aper nama) di kala Subuh hari.. xsangka tul, sampai gak.

Lepas solat subuh, makcik dan pupu2 terus pengsan dalam masjid, sementara menunggu family members yang len sampai kat UUM ni. Depa dah sampai sehari sebelum dan bermalam di rumah Pak Tam, our relative, kat Padang Sira.

Seb baik Busu konvo sidang kedua, iaitu sesi petang, xderlah kami terkejar-kejar. nak dijadikan citer, Baju kurung yang makcik nak pakai masuk dewan, tertinggal kat Key Ell, Seb baik ada Gerai Konvo yang juai baju ready Made, kalo tak, parah Makcik..


ok, sambung besok yer, makcik nak balik dulu..
tak kire..nak sambung gak, walaupun daaa lama..huhu


munger ni utk future in law makcik hehehe..(ntah jadik ntah kan tidak)_ pink roses + coklat
ni laaa org nyeeer.. (sori yer dik, akak post kat sini muke nko)


dia dah konvo semalam (18/10/2008), Busu plak (19/10/2008)...same2 new Product STAM, try n errror kat UUM, alhamdulillah, mampu mengharungi mehnah dan tribulasi...cheeeh.



Jalan-jalan cari makan kat Tapak Pesta Konvokesyen UUM


Akhirnya, family gathering, nak amik gambo sumer...ahli Family, kalo uols nak tau, mase makcik konvo dulu2, xsumer yg datang, mencik tul, huhu..xperlah



susah tul nak bergambar satu keluarga ni....

Ayoh chik sedang berusaha mengumpulkan anak-anak buahnya..mana Aliman ni?

nuuun...kat belakang...



Meh sini..nak amik gamabar ngan ayah Su pakai jubah..



Sumer dah ada ke?




Alaaaa..Ayah long Plak tadak..



Ok..Ayah Long da ada, ready sumer..... action.


laaa...naper dok tengok atas ni..abe nik ngan abe cik?




Okey...da siap..bersurai sumer...








2 comments:

brightnur said...

mak aih.. makcik beli baru ready made semate2 nak masuk konvo.. ni sah2 la tak basuh dulu kan.. hoho..

oh ye.. teruskan usaha memblog.. saya touch up molek2 blog ni..

faraulah said...

ni ler alasan makcik nak beli baju baru hehehe..